Curriculum vitae – candidatura offline

by
Exista cateva strategii de care este bine sa tii cont atunci cand redactezi un curriculum vitae in format offline. Daca forma online a CV-ului este standard si poate parea restrictiva uneori, un curriculum vitae offline iti permite sa abordezi dintr-o perspectiva orginala felul in care te prezinti.

1. Scurt si explicit

Exprimarea si asezarea in pagina conteaza la fel de mult ca si continutul CV-ului si spune multe despre tine. Impresia din primele 30 de secunde cantareste greu. CV-ul trebuie sa fie usor de citit si de inteles si, mai important, usor de tinut minte. Un pic de originalitate face diferenta. Un CV offline trebuie sa fie complet diferit de o autobiografie! Gandeste-te ce te reprezinta in cazul jobului pentru care trimiti un curriculum vitae si fii concis in prezentare.

2. Aspect atragator

Mesajul pe care CV-ul tau trebuie sa il transmita este ca “reprezinta un profesionist”. Pentru un curriculum vitae cu aspect practic si in acelasi timp profesionist tine cont de urmatoarele:

  • foloseste hartie A4, standard, de calitate buna, alba sau culoare pastel discreta;
  • tipareste CV-ul cu o imprimanta jet sau laser, cerneala neagra fiind cea mai potrivita;
  • nu abuza de fonturi speciale sau artificii grafie, vor strica impresia;
  • fii sobru, dar nu monoton.

3. Sectiuni din curriculum vitae care trebuie dezvoltate

In functie de punctele forte pe care le ai si de jobul pe care il tintesti, organizeaza-ti sectiunile in curriculum vitae astfel incat sa iti scoata in evidenta calitatile si sa estompeze punctele slabe. Nu uita sa notezi apartenenta la asociatii studentesti sau profesionale, precum si persoanele care iti pot da referinte.

4. Aptitudini si realizari

Descrie in curriculum vitae realizarile folosind cuvinte dinamice, precum proiectat, condus, redus, simplificat. Scoate in evidenta in CV ceea ce ai realizat, nu ceea ce ai avut posibilitatea sa realizezi. Enumera realizarile referitoare la activitatile mentionate in sectiunea „Experienta”.

In ceea ce priveste aptitudinile, subliniaza acele abilitati care sunt edificatoare pentru jobul pentru care trimiti curriculum vitae.

5. Scrie cel putin doua CV-uri.

Redacteaza un curriculum vitae traditional, folosind ideile prezentate anterior si un CV original, care sa iti reflecte stilul personal. Cea de-a doua varianta de curriculum vitae iti poate stimula imaginatia si te determina sa punctezi altfel punctele tari.

Nu uita! Pentru locuri de munca diverse, intocmeste CV-uri diferite, adaptate la specificul fiecarui job.

6. Ataseaza intotdeauna o scrisoare de intentie la CV

In acest fel poti solicita efectiv jobul dorit. Scrisoarea de intentie iti ofera spatiul pentru a expune motivele pentru care doresti jobul, iar curriculum vitae va avea efect de sustinere a demersului.
Citeste mai multe despre CV pe www.myjob.ro.
Anunțuri

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: